vrijdag 28 mei 2010

Kraak

Na de Elfstedentocht maandag, dinsdag weer in de Quest gefietst. Wat ben ik blij dat ik weer in de fiets zit in plaats van erop. De beenspieren reageren een beetje onwennig op de inspanning maar dat is maar even.

De hele week wordt ik gek van een raar geluid. Als ik begin te fietsen kreunt de fiets gezellig mee op de cadans van de trappers. Als ik eenmaal wat snelheid heb is het irritante geluidje weg. Ik heb de hele fiets al over de kop gehad. Kettingkast onder de stoel eraf. Kraak blijft. Kettingkast bij het achterwiel eraf. Kraak blijft. De bouten van de veerpoot achter gecontroleerd maar die zitten goed vast. De stoel eruit gehaald en de bouten gesmeerd, helpt niet. Het Terracycle wieltje gecontroleerd maar dat draait soepel dus daar lijkt het ook niet in te zitten. De bouten bij de trapas zitten ook goed vast….? Veerpoten voor nog een keer gesmeerd maar ook dat is niet het geluid.Uiteindelijk kan ik het geluid terugvoeren naar de stang waar de stoel op hangt. Ik heb de boutjes los gehad om de armriemen dikker te maken. Boutjes nagetrokken en het kraakje is eindelijk weg….

3 opmerkingen:

 1. gelukkig maar! er is niks vervelender dan een stom gekraak tijdens het fietsen!

  gaat marcel nog nog naar mekka cv volgende week?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dag Marcel,

  Wim S. heeft op de bovenste beugel waarop de stoel hangt, een stuk binnenband gedaan.
  Die had ook een hinderlijke kraak onderweg.
  Je had me trouwens behoorlijk te pakken, bij deze titel had ik het vermoeden dat je je eerste schade had opgelopen. Gelukkig!! het was iets wat snel herstelbaar was.

  Groetnis, Martin -roadrunnerquest-

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Martin,

  Gelukkig is mijn fiets nog heel!! Het lijkt me een nachtmerrie die ik nog even niet wil dromen....

  Ik heb het gelezen wat Wim heeft gedaan maar dat is niet nodig bij mijn fiets...

  Groet Marcel

  BeantwoordenVerwijderen