zondag 6 september 2009

Student

Vrijdag heb ik lang geaarzeld of ik wel met de Quest naar Bakkeveen zou vertrekken voor ons familieweekend. Harde wind en regen was de voorspelling. Maar wat ze “beloven” in de voorspelling komt meestal niet uit. Voor de hand leek om via Buitenpost te fietsen en dan omlaag richting Frieschepalen, Bakkeveen. Maar op het laatste moment kreeg ik een geweldig idee. De fietsweg naar Heerenveen was laatst goed bevallen. Een lange rechte fietsweg met weinig oponthoud. Dus hup richting Grou dan via Gorredijk naar Wijnjewoude en Bakkeveen. Heel blij was ik dat ik gewoon vertrokken was, Dineke was bang dat ik zou wegwaaien maar de wind kwam schuin van achter. Het was gewoon goed te doen. Alleen bij Grou slingerde ik wat dronken over de weg door de harde wind. De auto achter mij zag het wat gelaten aan en bleef keurig achter me rijden. Zodra het kon heb ik hem maar even de ruimte gegeven.

In de Quest is het wat schipperen met kleren. Omdat je zo zweet wil je niet teveel kleren aan. Maar omdat je zweet moet je wel wat kleren aan….. Om exact 18:00 uur kwam ik aan bij de boerderij in Bakkeveen. Maar eenmaal uit de fiets bleek ik toch iets onderkoeld te zijn. Dus meteen lekker onder de warme douche. Meestal ben ik zo klaar maar nu kon ik het warme water wel gebruiken. Daarna heb ik alles aangetrokken wat ik mee had en werd ik door mijn moeder aan de hete thee gezet. Dan ben je snel weer opgewarmd.
Student

Vandaag heb ik je weggebracht
Niet naar een ziekenhuis
Maar naar een nieuw leven

Honderd broden in de maand
En nooit een droge douche
Honderd onrustige nachten
Ben je nog steeds heel?

Honderd vieze neuzen
Honderd nare dromen
Negentien jaar voorbij in een zucht
Maar nu ben ik even niet nodig

Vandaag doe je het alleen
En sta ik aan de zijlijn
Zet hem op ga ervoor, grijp je kans
‘k Geloof in jou mooie zoon

Vandaag ben je weggebracht naar je nieuwe leven
Flitsend in je rode pak, onwennig in je nieuwe huis
Vandaag heb ik je weggebracht bestemming …?Zondagmiddag Christiaan weggebracht naar zijn studentenkamer. Vanaf nu moet hij het alleen doen. Daarna stond ik in Bakkeveen voor m’n “rolzetel”. Gelukkig was het nog een eind naar huis, kon ik mooi alle emoties eruit trappen. Dineke en ik vertrokken bijna tegelijk en meteen had ik de gang er goed in. Tegen de 50km per uur kon ik lekker volhouden.

Een beetje kribbig werd ik van elke zijweg die ik tegenkwam tusen Gorredijk en Bakkeveen. De voorrang is daar nog niet ten gunste van fietsers geregeld. Dus ben ik maar op de weg gaan fietsen. Een brommobiel reed exact 45 en daar ging ik heerlijk voorbij. Ik bedoel als hij 45 mag op een auto weg dan hebben ze van mij helemaal geen last….

Het was windstil weer en de Quest had er zin in. Vooraf had ik de rit op twee en een half uur geschat. Maar na een uur en vijftig minuten na 71 kilometer met een gemiddelde van bijna 39 stond ik weer op de stoep. Een beetje onwennig, de oudste zoon is nu echt uit huis, kroop ik moe en voldaan onder de douche....

1 opmerking:

  1. Ik hou van je papa :)

    http://www.youtube.com/watch?v=8wxVTIB6qE4

    BeantwoordenVerwijderen