dinsdag 22 juni 2010

21 juni 5:10 zomer

Wat is de beste voorbereiding voor een concert. Een kano weekend? Voor de soepelheid van je vingers is het niet echt handig…..

Herman werd gebeld door Albert Bonnema een opera zanger. Tijdens een mid winter concert had hij afgesproken met Steven Sterk om niet alleen de winter een ode te brengen. Het begin van de zomer moest ook muzikaal worden ingeluid. Steven is fan van het licht of moet ik zeggen de lichtinval, dus de deal stond. Of we zin hadden om vijf uur ’s ochtends een muzikale groet aan de zon te brengen?

Allemaal zagen we de grap er wel van in. Dus maandag om 3:00 uur de wekker gezet en vertrokken. Het is spannend of het vanochtend droog is als we moeten spelen. Misschien zien we de hele zon wel nooit…. Daarna Herman opgepikt en doorgereden naar Grou. Daar kwam Carel met de bus. Ik heb nog nooit gerepeteerd om vier uur ’s ochtends maar de stemming zat er bij ons allemaal lekker in. Tussen de broodjes hebben we de liedjes die we samen met Albert zouden doen nog even instrumentaal door genomen.

Dik ingepakt met muts en katjes (van die halve handschoenen zonder vingers) begonnen we stipt om vijf uur te spelen. We begonnen met de lente van Vivaldi het tweede langzame deel. Gevolgd door het eerste deel. Daarna zong Albert zijn eerste lied. De vogels voelden zich uitgedaagd en deden ook mee… En toen was het zomer!!! Helaas was er een laaghangende wolk. Maar tijdens het derde lied kwam de zon boven de wolken uit. Een prachtig moment waar wij midden in de Deelen (een natuurgebied), samen met nog zo’n 80 vrienden en bekenden, getuige van waren. De goud en zilveren lichtgloed prikte echt prachtig door de wolken. Indrukwekkend hoe een echte tenor zingt. Wat een geluid en wat een volume komt uit die man.

Na het ochtendconcert stonden de warme broodjes en koffie en thee klaar voor het ontbijt. Daarna nog even de prachtige moderne boerderij bewondert van Steven. Er stond zelfs een echte Rietveld Z-stoel en ik mocht er even op zitten!

Een prachtige ochtend. Deze week maar weer wat fietsen want al dat “gedoe”, is niet goed voor de fietskilometers….

Recensie Friesch Dagblad 21 juni 2010

Geen opmerkingen:

Een reactie posten