woensdag 18 november 2009

Windgeruis

Vorige week zag ik op tv een prachtige reportage van een man die een garnalen pel machine had uitgevonden. Op een dag liet hij een garnaal vallen en stond er per ongeluk bovenop met zijn voet. Hij zag dat het vlees onbeschadigd uit het pantser was gekomen. Dit idee zou hij verwerken in zijn machine. Na 12 jaar prototypen was het hem nu eindelijk gelukt om een machine te maken die werkt.

Heel veel mensen zijn plotseling bezig om het windgeruis te beteugelen in de Quest. In de winter is het probleem wat mij betreft minder urgent als in de zomer. In de winter draag ik een muts onder de helm en die neemt heel veel windgeruis weg. Maar in de zomer een muts of hoofdband dragen is geen optie. Er zijn allerlei mogelijke oplossingen langs gekomen in de ligfiets mailing lijst. Van oorspoilers aan de bril tot schuimrubberen bandjes aan de helm. Mijn oplossing is misschien niet de beste maar misschien gaat het net als de garnalenpel machine. Eem oplossing van mij leidt tot een beter idee bij iemand anders.

Aan de bandjes van de helm heb ik geen schuimrubber bevestigd maar sierstrip die je gebruikt bij de afwerking van 18mm spaanplaat. Aan de achterkant van de strip heb je precies voldoende ruimte om het bandje van de helm te laten lopen. Je zaagt twee stukjes af met schuine zijde. Omwind de strip met zwarte tape en klaar. Het leuke is dat de spoilers over de bandjes kunnen schuiven dus kun je het effect van de spoilers meteen uitproberen.

Hier zijn de foto’s. De helm is een Ekoi Urbain helm besteld van de site http://www.ekoi.fr/.
2 opmerkingen:

  1. een scheerbeurt zal waarschijnlijk ook wel helpen , ook goed voor de stroomlijn. :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb je raad meteen opgevolgd. Maar dat scheelt echt!! Ik ging vandaag heel hard.(of had ik wind mee?)

    Groeten,
    Marcel

    BeantwoordenVerwijderen