maandag 10 augustus 2009

Woonwerk

Vanochtend vroeg opgestaan om 6 uur was ik beneden. Een klein beetje vlinders in de buik, dit wordt de eerste woonwerk rit. De fiets heb ik gisteren klaargemaakt. Ik heb een fietstas gekocht in de ramsh voor 5 euro en dat is een perfect smal tasje. Daar zit mijn beurs en sleutels en brood en appels in. Overdag stop ik mijn bril en handschoenen erbij. De tas kan net tussen de stoel aan de linkerkant staan. In de waterdichte zak van de kayak heb ik mijn kleren geladen. Zweet en condens vrij opgeborgen. Even goed nadenken of ik niets vergeten ben….. Ja, mijn nieuwe nette werkschoenen…. Oef dat gaat net goed.

De Vm staat stil te glimmen in de garage. Twee boterhammen naar binnengewerkt en huppa in de fiets. Ik rijd Burdaard in en tref net vandaag een Gele Mango. Even aarzel ik om op te fietsen maar ik heb bedacht om via Stiens te rijden. Gratis extra kilometers en een mooi fietspad. Het alternatief is langs de weg naar Leeuwarden maar ik ben nieuwsgierig naar deze weg dus ik besluit door te rijden.

Als je uit Leeuwarden fietst, moet je altijd een gemiddelde goed maken omdat je niet echt snel kunt in de stad. Maar vanuit het dorp tikt de gemiddelde snelheid lekker omhoog. Omdat het nog vroeg is, is de weg uitgestorven. Ik rijd tegen de 45 km per uur. Voor de stad tik ik de 39 gemiddeld aan. Wow, zo hard heb ik nog nooit gereden. De gekozen weg valt wel een beetje tegen omdat er toch heel veel slingers in zitten. Bij elke slinger rem ik af en moet ik goed uitkijken. Maar voorlopig houd ik deze weg maar.
Bij Leeuwarden kies ik ervoor om een smal fietspad te nemen achter de stad langs. Je komt dan zonder stoplichten de stad binnen. Het pad mis ik, maar keren lukt me al veel beter en hop ik ben op de goede weg. Naar het werk houd ik een gemiddelde over van 37,4!! Het is gewoon een jongensdroom.

Ik zag een interview met Ymte waarin hij zei dat hij wel 1000 km per maand fietst. Wow dacht ik toen nog. Als ik in één maand één keer 1000 km haal ben ik tevreden. Vandaag op de terugweg maar even via Ferwerd en Holwerd en Dokkum terug gefietst. Vandaag heb ik de teller naar 716 km getrapt. Alleen vandaag al 70 km. Zoals het er nu naar uitziet ga ik gemakkelijk deze maand 1000 km fietsten. Het eerste doel is dan gehaald.


4 opmerkingen:

 1. hoeveel km is je woon-werk dan? 37,4 is erg hoor! is dat het gemiddelde dat per "av" word aangeweven op de teller ofwat je zelf gezien heb? maar je bent goed bezig hoor! geep going !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is de "Average=AV" gemiddelde van de fietscomputer van de Quest. Zodra je remt zie je het gemiddelde terugtikken. Maar toen ik de fiets parkeerde in de garage hield ik dit gemiddelde over was er wel blij mee. De fiets heb ik immers nog maar een week en twee dagen....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het is de "Average=AV" gemiddelde van de fietscomputer van de Quest. Zodra je remt zie je het gemiddelde terugtikken. Maar toen ik de fiets parkeerde in de garage hield ik dit gemiddelde over was er wel blij mee. De fiets heb ik immers nog maar een week en twee dagen....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het is de "Average=AV" gemiddelde van de fietscomputer van de Quest. Zodra je remt zie je het gemiddelde terugtikken. Maar toen ik de fiets parkeerde in de garage hield ik dit gemiddelde over was er wel blij mee. De fiets heb ik immers nog maar een week en twee dagen....

  BeantwoordenVerwijderen