vrijdag 24 september 2010

Voorbereidingen tijdrit

Vandaag de voorbereidingen getroffen voor morgen. Een vrouwelijke collega vindt me zo schattig!! Dat ik mijn fiets dichttape en zo. En dat ik nadenk of ik drinken meeneem (dat is zwaar) of niet. “Diep beledigd” zeg ik dat ze maar snel weer aan het werk moet, want ze snapt er duidelijk niets van!! Dineke doet ook steeds zo lacherig…. Ha, ha, al dat werk voor een half uurtje fietsen… Bhoeehaa….. Mmm en ik wil zo graag stoer en serieus zijn….  Maar goed, vandaag kan ik mijn hart ophalen en lekker klooien aan de fiets. De foto’s van Wim zijn zeer inspirerend en ik tape me lekker uit.

Mijn check list afgewerkt en de fiets nog even in de was gezet. Ten slotte een testritje gereden. Tien kilometer koud weg door het dorp gaat meteen met 38 gemiddeld. Vijftig kilometer kruissnelheid lijk ik goed vol te kunnen houden. De weg is nu wel droog en de zon schijnt. Natuurlijk houd ik me in maar een half uur als eindtijd voor de tijdrit morgen lijkt vandaag haalbaar.

De voetgaten afplakken met neopreen is een geweldige tip. De naden zijn toevallig halfrond en vallen over elkaar heen. Tijdens de testrit voel ik de neoprenen afdek stukken niet en trap er makkelijk doorheen. Wim heeft nog de suggestie gegeven om de randen te tapen zodat je er beter door glijdt maar dat is dus niet nodig. Volgens mij gaan deze afdek stukken in de winter ook heel goed werken om de kou buiten te houden….
4 opmerkingen:

 1. Een protte wille moan.

  (ik spreek het wel maar schrijf het niet, ben een oud Kollumer)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Marcel,

  Waar koop je die neopreen?
  Lijkt mij ook wel wat voor de winter!

  Groet, Richard Serpenti Q324

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Richard,

  Ik had nog een oud surf pak liggen van vroeger. Bij de "Lege knip" in Heerenveen heb ik ze ook wel 2e hands zien hangen. Of bij "De Wissel" in Dokkum. Je moet een beetje geluk hebben... Zet anders een advertentie voor een (oud) neoprenen kinderpak....

  Succes
  Groeten Marcel

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Marcel,

  Bedankt voor je reactie; ik weet nu waar ik zoeken kan.

  Groet, Richard

  BeantwoordenVerwijderen