zaterdag 27 maart 2010

Garmin Oregon 400T fietssteun

De Garmin 400T is inmiddels een trouwe reisgenoot. Eerst lag hij thuis in een laatje maar nu heb ik hem standaard mee. Als ik de weg niet meer weet wordt de boordcomputer aangeklikt waarna ik veilig thuis wordt gebracht. City Navigator 2010 is op een memorie kaart geladen en in de 400T gestopt. Ik ben nog geen weg tegengekomen die hij niet kent. Je kunt eindeloos doorzomen op het niveau dat elk huis zichtbaar is. Tijdens het fietsen zie je op de kaart weergave waar je bent. En als het nodig is zoomt de GPS in. Wanneer je links of recht moet afslaan dan piept de GPS.

Tot nu toe heb ik hem steeds aan het touwtje om mijn nek gedragen. Een nadeel is, dat de helm af moet als ik hem wil gebruiken, want het touwtje is niet lang genoeg om over de helm te passen. Tijdens het fietsen glijdt de GPS ook steeds van mijn buik onder mijn oksels. Niet ideaal dus. In een stad als het lastig is, houd ik hem vast met tussen mijn duimen en wijsvingers. Remmen, schakelen, sturen en aflezen gaat, maar is dan niet heel handig. Dus op zoek naar een betere oplossing. Bij de Futurumshop zie ik een Handlebar Mount van 12 euro. De bevestiging bekeken en ik zie wel mogelijkheden.

Vandaag werd hij netjes thuis bezorgd en meteen maar even aan het knutselen. Het lijkt me prettig als ik de GPS op de rechterwielkast kan monteren. Ik wil alleen geen gaten boren in mijn Quest. Er zit gelukkig al breed klittenband op de wielkast waar de buitenthermometer is bevestigd dus daar moet ik iets verzinnen. Als ik de “Handelebar Mount” op een stukje triplex wil bevestigen is de afleeshoek niet ideaal. Daarom een stukje PVC buis gepakt en nu kan ik de hoek instellen.

Alles wat je nodig hebt is een stukje triplex van 6 bij 10 centimeter. Een stukje PVC buis van 6 centimeter. en twee stukjes klittenband. Met een boortje maak ik vier gaatjes voor de tiwraps. Op de achterkant bevestig ik twee stukjes klittenband.

Morgen is het ligfiets opstapdag. Is het nu "Op een ligfiets stappen". Of op stap met de ligfiets...? Nou ja, ik ga met Annemarie Groen van Liever Ligfietsen een stukje meefietsen, kan ik meteen zien of de GPS zo  bevalt….
4 opmerkingen:

 1. Dat ziet er handig uit. 'k Heb zelf de Garmin Oregon 550 met fietssteun voor op m'n Fuego en dat gaat prima. Maar 'k ben er nog niet aan toegekomen om iets van klittenband op de wielkast te gebruiken. Dit lijkt me een prima idee en 'k moet er toch eens naar gaan kijken denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Wilfred,

  De Oregon 550 heeft toch een camera aan boord? Dan is het wel heel handig als je hem zo los kunt trekken van de wielkast. Foto maken en weer vast plakken.....

  Groeten Marcel.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Wilfred,

  Nu alleen voor de afwerking het stukje triplex nog even zwart maken.
  Dan ziet het er helemaal gelikt uit.

  Gr
  Rob

  BeantwoordenVerwijderen