vrijdag 12 maart 2010

Marcel Beekmans

Na een onrustige nacht waarin ik steeds alle handelingen nog een keer langsloop “Ben ik niet wat vergeten???” Zit de brede roestvrijstalen ring wel in de veerpoot tegen de body aan? Heb ik het achterwiel echt wel vast gezet?? Loopt de versnellingskabel wel goed?? De remmen!! Die moeten nog worden nagesteld....

Donderdag om 8:30 zit ik in de fiets. Ik voel me als "Pudding Tarzan", mijn benen willen niet echt. De vermoeidheid van het sleutelen van gisteren zit er nog in. Maar als je de benen gewoon laat draaien en niet nadenkt gaat het vanzelf beter. Om 10:00 uur, de afgesproken tijd, rijd ik voor bij het logeeradres van Marcel Beekmans in Sneek. Ik ga met de lift naar boven en hij met de trap naar beneden. Boven zwaaien we even en kan ik opnieuw afdalen. Marcel vertrekt met zijn blote hoofd buiten de fiets en de zonnebril op. Ik heb een muts en een buff en een helm op. Verschil moet er zijn tenslotte...

Marcel heeft er zin in en meteen stuiteren we weg. Marcel neemt de bochten bijna vierkant, zo kan je dus ook een bocht nemen…. Ik doe het wat voorzichtiger aan. Buiten Sneek beginnen we steeds harder te fietsen. Ik denk dat Beekie steeds harder wil en dat denkt hij van mij… Dus zo stuiven we met een lekker gangetje door Friesland.

Voor de Afsluitdijk stoppen we even. Marcel vraagt aan een automobilist of hij een foto wil maken. De man lijkt wel van een andere planeet. Hij houdt eerst de lens naar zichzelf gericht en vraagt weifelend zoooo?? Marcel legt geduldig uit dat je de camera om moet draaien en dat je op het knopje moet drukken. Hier? Nee graag de Questen van voren.. Hier dan? Nee, nog een beetje verder naar achteren... Daarna worden twee foto’s genomen. Trots geeft de man het toestel terug. Dat heeft hij toch maar mooi gedaan. De man wordt hartelijk bedankt waarna hij weer terug schuifelt naar zijn warme auto-cocon.


Beekies benen zijn nu warm en op de dijk gaan we steeds harder. Het lukt ons om de snelheid rond de 50 kilometer per uur te houden. We genieten van onze gang en het dunne zonnetje die ons vergezelt. Zo nu en dan stuift Marcel me met 60 voorbij maar 50 constant, blijkt voldoende om in het spoor van de Red-Bull te blijven. Na onze dolle rit laten we ons uitrollen voor het monument.


We worden enthousiast begroet door onze fans. Het monument is niet langer meer interessant voor hen, maar wel de twee bizarre voertuigen. Bij ingenieur Lely peuzelen M&M hun boterhammetjes op. Het groepje fans blijken Noord Koreanen op vakantie te zijn. Eerst vragen ze voorzichtig aan de twee reuzen (Beekmans is 1 meter 97, schoenmaat 47 (met pijn)) of ze een foto mogen maken, waarna ze weer afdruipen. Als we nog steeds niet vertrekken zie ik de jongen van veraf gebaren en wijzen. Skrutel komen ze weer terug. Of hij wel even in de fiets mag? Nou dat kan eigenlijk niet… De teleurstelling druipt van zijn gezicht. Maar Marcel B vind het oké en doet het even voor. De stralende Koreaan klimt in de fiets en wordt op de foto gezet. Heeft hij thuis ook iets beleefd… Het hele voorval is erg lachwekkend. Weten we ook wat Wim en Kees in Volendam altijd meemaken….


Na onze tankstop rijden we wat rustiger door naar Den Oever. Ik keer de fiets richting Friesland waarna Marcel Beekmans richting Amsterdam vertrekt. De wind heb ik nu tegen, en de hele terugweg houd ik een gangetje tussen 35 en 38 km per uur. Als ik van de dijk af kom gaat het steeds harder waaien. Tussen Harlingen en Leeuwarden kom ik niet meer vooruit. Maar goed, laat de benen maar draaien dan kom je wel weer thuis…

Op het garagepad thuis springt de teller precies op 185 kilometer. Toch nog gefietst in krap 6 uur. Niet eens zo heel slecht voor hoe de dag begon…. Marcel Beekmans bedankt!! Doen we nog een keer!!

Filmpje van Marcel Beekmans

3 opmerkingen:

 1. beste marcel,
  ik heb even drie foto's over genomen hoor ff van de blog gehaald, daar waar ik op sta,

  mooi verhaal heb je gemaakt!, las je reaktie net, ik al ff kijken binnenkort of ik zo;n drnkslang vinden kn, egt hndig!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Marcel,

  Als je de originele foto's wilt hebben laat je het maar weten. Dan stuur ik ze even...

  Groet Marcel

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hoi marcel,
  ja dat mag wel even, stuur ze maar even naar superbeekie@gmail.com

  als ik weer thuis ben, ik denk maandag moet ik dan nog ff de orginele foto's sturen? of heb je alleemaal veder van pucaweb gehaald?
  wat daar staat is alles wat ik gemaakt had

  gr marcel

  BeantwoordenVerwijderen