woensdag 17 maart 2010

Gladde remschoenen

Na de grote reparatie/schoonmaak klus van vorige week blijven de remmen nog over. Het remmen van mijn velomobiel quest ging tot nu toe goed. Als ik hard remde kreeg ik de voorwielen in een slip. Dan glijd je wel even door maar je komt wel stil te staan. Als ik nu hard rem schiet ik door, een aantal keer ging dat maar net goed…. Ook de parkeerrem heeft nauwelijks grip. Als ik uitstap op het garage pad moet ik snel mijn fiets uit. Anders rij ik met fiets en al het pad weer af de weg op….

Ik ben bang dat ik gemorst heb met vet tijdens het onderhoud aan de hevels. Maar in de stalen trommel van het wiel ontdek ik geen spoor van vet. Toch voor de zekerheid de trommels met wasbenzine schoon gemaakt. Daarna de rem blokken opgeruwd met een vijl. De kabels die kunnen een heel stuk strakker dus opnieuw afgesteld. Het is nu de derde keer dat ik de veerpoten demonteer, ik wordt nog handig in het klusje! Met een uurtje ben ik dan ook klaar en kan ik een testritje maken.

Remt hij nu beter? Mmmm het blijft behelpen. Misschien moet ik de remschoenen maar vervangen. Ik heb toch al weer bijna 11.000 kilometer gereden. Als je op een stadsfiets 2.500 kilometer per jaar rijdt dan zijn de remmen nu dik vier jaar oud….

1 opmerking:

  1. Beste Marcel. Remmen altijd schoonmaken met thinner, en licht schuren. Wasbenzine laat een olie spoor achter. Dit volgens allesweter Jan Geel. Heb je de tweede Paasdag al vrij gehouden voor de Twee Dijken Tocht ?

    BeantwoordenVerwijderen