dinsdag 9 maart 2010

Nieuw freewheel

Vandaag de voorbereidingen getroffen. Als ik het freewheel er vandaag uit weet te halen kan ik misschien donderdagochtend weer fietsen. De handleiding uitgeprint en kloek aan de slag. De plaatjes zijn heel duidelijk en een uurtje later heb ik alles netjes gedemonteerd.In mijn enthousiasme heb ik meteen de achterbrug los gesloopt en dat is nu weer overbodig. Ik ging er vanuit dat het freewheel aan de achterbrug vast zit. Maar als ik de achterbrug los trek blijven de tandwielen in de Quest achter. Van schrik ben ik meteen vergeten hoe de derailleurkabel hoort te lopen. Dus nog maar even een mailtje gestuurd naar velomobiel. De foto kan je voortaan beter vooraf nemen….

Hiernaast netjes alle onderdelen op een rij. De schoonheid zit hem in de soberheid van de onderdelen. Niks teveel en alles werkt perfect. En met de drie stukken fiets gereedschap is alles zo gedemonteerd (steeksleutels niet mee gerekend).
- De as trekker (sleutel krijg je bij de Quest).
- De kettingzweep (rood)
- Pion sleutel

Het onderste plaatje is het kapotte onderdeel. Puntgaaf maar helaas, het werkt niet meer...... Nu snap ik ook de klappen die ik hoorde bij hard optrekken voor een stoplicht. Ik dacht steeds dat de ketting oversprong. Daarom heb ik er ook schakels tussen uit gehaald. Maar waarschijnlijk is het niet de ketting geweest die oversprong maar de pion.3 opmerkingen:

 1. hey marcel, ik wil donderdag weer terug rijden, als gij donderdag rijden kan... ik vertrek smorgens rond een uurtje of tien, ofzo van dit adres: Furmerusstraat 132, 8602 Sneek

  kijk maar ff,

  gr velonoutbeekie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Marcel,

  't Is of de duvel dr mee speelt. Maar het samen fietsen gaat tot nu toe niet zo best.... Ik hoop dat ik donderdag inderdaad weer weer een rijdende Quest heb. Nu ligt hij tamelijk mank uit te rusten in de garage... Bah, Morgen op de gewone fiets...

  Lekker fietsen en misschien tot donderdag...

  Groeten Marcel

  BeantwoordenVerwijderen