vrijdag 3 september 2021

Windscherm beslaat

 

De dagen worden weer korter en als de zon ondergaat wordt het rap kouder. De fiets is dan nog warm. In de DF zit ik, door het kleinere instapgat, veel dichter op het zomer schermpje. En het ruitje beslaat dan. Ik ben niet de eerste met dit probleem. Met een beslagen ruitje zie je helemaal niets. Kan je nog zo’n goede koplamp hebben.

 

Even zoeken op de Blogs en klaar natuurlijk. Maar ik kan weinig voorbeelden vinden. En de voorbeeld foto’s die ik vind zijn bijna niet te zien. Doorzichtig ruitje op een witte fiets. Tja echt wijs wordt ik er niet uit. Pff moet ik zelf maar iets bedenken. Anderen zijn natuurlijk veel slimmer. Ik heb een hekel om de schaar, boormachine en het mes in nieuwe spullen te zetten. Maar de enige manier om iets te verbeteren is op zoek gaan en dat betekent het mes in het schermpje. Of nee, als ik nu…..

 

Mijn idee is nu een klein extra strookje op de binnenrand. Het bevestigingspunt in het midden dat is dan dubbel klittenband. Waardoor er een kleine opening aan de voorkant van het ruitje komt. Het ruitje binnen buigt de lucht dan af, waardoor hopelijk de grote ruit wordt schoon geblazen. Anderen hebben het al lang voor elkaar. Nu ik nog. Morgen maar eens testen.

Kleine luchtopening aan de voorkant

In het midden het lipje omhoog geknipt. Zo krijg ik een verhoging voor de lucht aan de voorkant. Nu rust de deflector op de binnenrand.

Voor het contrast wat papier er tussen.


5 opmerkingen:

 1. Ik boog een kijkdeel van dikker materiaal dat ik in het midden plaatste. Polycarbonaat is van zichzelf al een goede isolator en condens neigt zich af te zetten op de koudste delen: https://mick-eigenfietsnl.blogspot.com/2019/01/hardcore-polycarbonaat-vizier.html

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik verkoop al 10 jaar windschermpjes die je vastzet met klittenband in de rand van het schuimdeksel, dan heb je geen klittenband op de body. Windschermpje is incl 2de strook waarmee je de binnenkant vrij van condens houdt. Je hebt een steunpunt in het midden, jammer, want die strook blijft beslagen, bij mij zit de steunpunten 24 cm uit elkaar, die ruimte beslaat dan niet waardoor je breed zicht hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik neem aan dat uw opmerking aan mij gericht is (?).
   De rand van een schuimdeksel is naar mijn stellige mening bedoeld om dat deksel in te leggen, vandaar de naam ook (-: Anders past het deksel er niet meer in.
   Mijn 'hardcore'-vizier heeft i.d.d. een middenvoetje maar dat zit vast ACHTER het dikkere Lexan. Uit de rijwind en beslaat daarom ook niet. De zijkanten wel wat (zoals te zien via de link). Maar alleen als het wat kouder is (en ik kan er overheen kijken).

   Verwijderen
 3. Kijk even op mijn blog (www.intellifiets.nl), Daar beschrijf ik hoe ik een spleet heb gemaakt in een vizier. Je kijkt dus door de spleet, maar de rest van het vizier beschermt je tegen wind in je ogen en herrie in je oren. Dus altijd helder zicht, ook als je stil staat.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Sorry, verkeerde link. Hier de directe link naar het artikel over het vizier: https://intellifiets.blogspot.com/2019/05/mini-vizier-20.html

   Verwijderen