zondag 4 juli 2021

Wie het kleine niet eert…

 


Op mijn Quest had ik drie gele fietsdopjes op de banden. Deze dopjes ooit bij elkaar gespaard bij de banden. De hele 12 jaar dat ik met de fiets heb gefietst ben ik hier steeds heel zuinig op geweest. Als ik een lekke band had of banden verwisselde dan zorgde ik ervoor dat de gele dopjes weer op de fiets kwamen. Deze dopjes gaan dus een Quest leven mee.

Bij mijn blauwe DF zaten zwarte dopjes en een doorzichtige. Hier moet je natuurlijk wat aan doen. Hoe ik ook zocht € 7,50 voor drie dopjes vind ik toch echt teveel. Dineke kon het gezeur niet meer aanhoren en zei “dan bestel je ze toch?” Maar nee, teveel is teveel. Tot ik op Aliexpres ging zoeken. Daar had ik ze voor een paar centen. Dan moet je wel weken wachten maar dat geeft niet.

Vandaag kwamen ze aan. Dus ik helemaal blij mijn pakje uitpakken. Fiets meteen op de kant en het blauw kleurt prachtig naar de fiets. Meteen Dineke geroepen “Kom kijken, ze staan echt prachtig.” Dineke komt op een drafje aan gelopen kijkt en roept: “Maar daar zie je toch helemaal niets van!!?”. Pfff vrouwen, het gaat toch om het gevoel Dhuuuh

6 opmerkingen:

 1. Je ziet ze in ieder geval als je je band op moet pompen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Voordeel is, als je na het pompen de dopjes zoekt, zie je ze wel liggen. :-) :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fetisjisme, maar je weet het gelukkig zelf!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Belachelijk, om voor zo'n klein bedrag een paar ventieldopjes uit china te laten komen.
  Door dit soort gedrag hebben we zoveel onnodige wereldwijde vervuilende transport bewegingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. In principe heeft Eric gelijk, maar bedenk wel dat het niks uitmaakt waar Marcel ze besteld, want die € 7,50 dopjes komen uiteraard ook gewoon uit China, alleen heeft de tussenhandelaar daar 1000% winst op. Dus prima gedaan Marcel!
  En soms moet je gewoon vanuit China bestellen, omdat je het benodigde onderdeel gewoon niet vinden kan in Europa........Ik had dat een maand geleden met mijn 5 versnellings cassette op de 1978 Batavus, onderweg vielen de kogels en de "ratelnokjes" eruit, dus na thuiskomst een speurtocht op het net, en dan kom je er al snel achter dat de enige uitweg een bestelling vanuit China is.......
  Die spotgoedkoop is en ook nog 2 weken later al in de bus lag..Ik weer blij, kon ik weer op m'n veteraan weg!

  BeantwoordenVerwijderen