zondag 19 juli 2020

Muziek in de Quest met of zonder draad? Airpods Pro van Apple


Als ik fiets zonder kap, luister ik bijna nooit naar muziek. Met de kap op, is het een ander verhaal. Of ik gebruik oordoppen om het geruis van de kap tegen te gaan. Of ik luister met een in-ear koptelefoon naar muziek. Ik heb al jaren in-ear dopjes van Sennheiser. Klinkt goed, maar ik vergeet altijd dat ik vastzit aan de draad.

 Ik leg mijn telefoon naast de stoel in de Quest. Stap je uit, BAMMM ruk aan de draad! “Oh ja is ook zo, ik heb doppen in….”  Of dan klim je uit de fiets, rukt de dopjes uit, en rent naar de kant voor een sanitaire stop. Snel, snel want de tijd loopt. Terug in de fiets. Spring ik boven op de dopjes die klaarliggen op de stoel. Of je legt ze aan de zijkant in de tas en kun je ze niet meer vinden. Of je vind ze maar de draad zit in de knoop. Of je neemt de telefoon mee. Maar dat ding is best zwaar en vaak heb ik geen zakken om hem in te doen. Dan stop je hem in de broek en valt de telefoon na twee stappen op de grond na ook weer een harde ruk aan de draad van je koptelefoon.

 Ik heb ooit de eerste versie van de Apple draadloze doppen aangeschaft in de hoop dat ze ook in de fiets te gebruiken waren. Maar in de praktijk gebruik ik ze alleen om thuis te telefoneren. Ze zitten niet strak genoeg om het windgeruis te overstemmen.

 Ik zat al een tijdje op de Airpods Pro met ruisonderdrukking te azen maar ze zijn ZOOOO duur. Door al dat getrek aan de draad is het linker kanaal van de Sennheiser uitgevallen en dat geeft perspectief. En het is vakantie, je moet jezelf verwennen, en meer excuses om het aannemelijk te maken. Ik stap over mijn bezwaren heen en heb ze “gewoon” gekocht. Vandaag de eerste test rit gemaakt met de nieuwe doppen en de kap.

 Wow, wat een rust en wat een geweldig geluid. De fiets hoor ik nog heeeel zacht als de ruisonderdrukking aan staat. Het volume van de muziek kan omlaag en de klassieke muziek van Vivaldi,(Opus 2 Viool Sontates), komt heerlijk tot zijn recht. Dankzij de doppen haal ik een record gemiddelde van 41,4 gemiddeld. (Ik moet ze ten slotte ook verkopen aan mijn vrouw om de hoge prijs te rechtvaardigen.) Het lag echt niet aan het weer, en de uitgeruste benen na drie dagen in de kano, wel nee, het is de muziek!

 Ik ben heel blij met de dopjes, ik heb nog nooit zo lekker "stil" in de fiets gezeten. Als ik in een plaats aankom en ik wil het verkeer horen, schakel je via een druksensor in rechter dopje naar de “transparant” modus. Je hoort dan alles om je heen. Ben je weer op de kale vlakke rustige weg, dan schakel ik terug naar de “Ruisonderdrukking” mode. De druksensor van het linker steeltje gebruik ik om Siri aan te roepen.

En thuis sprong ik zo uit de fiets geen draad, geen gedoe, nee man, niets hield me tegen. Heerlijk!!  En mijn vrouw? Die is ook blij, want die heeft de “oude” nu in gebruik als ze telefoneert.



Kajak Valley Aleut II

6 opmerkingen:

  1. Ik ben altijd bang dat ik dat soort doppies binnen de kortste keren kwijt ben.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat kan vast gebeuren. Bij de vorige iPods is dat nooit gebeurd. Maar ik probeer zorgvuldig te zijn in het opbergen. Dus meteen in het doosje stoppen als je niet luistert.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooi dat je er tevreden mee bent! Ik hou niet van fietsen met muziek in m'n oren, heb het wel eens geprobeerd, maar vindt het helemaal niks......Tja, smaken verschillen!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ook als je geen muziek aan hebt werken de doppen met ruisonderdrukking om het windgeruis weg te filteren. Nog nooit zo zen in mijn fiets gezeten.

      Verwijderen
  4. Ik heb ze ook maar ik heb ze niet gekocht! Dave had ze besteld maar ze pasten niet goed in zijn oorschelp. Dus kreeg ik ze. Bij mij ging het beter. Maar ik ben er niet super blij mee. Ik heb regelmatig dat het ene oortje het wel doet maar het andere oortje niet. Het wordt dan niet geregistreerd dat die ook in het oor zit. Dan moet je ze terugdoen in het doosje en er weer uit en soms moet ik ze zelfs resetten door ze in het doosje te doen en dan een reset op het doosje uit te voeren. Al met al vind ik het dus 'gedoe'. Maar als ze het doen, dan zijn ze geweldig. Heerlijk voor als je werkt in een kantoortuin, je kunt er echt je oren mee 'uit' zetten. Mijn advies is: je moet ze echt passen in een Apple Store voordat je besluit tot aanschaf.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik heb ze ook maar ik heb ze niet gekocht! Dave had ze besteld maar ze pasten niet goed in zijn oorschelp. Dus kreeg ik ze. Bij mij ging het beter. Maar ik ben er niet super blij mee. Ik heb regelmatig dat het ene oortje het wel doet maar het andere oortje niet. Het wordt dan niet geregistreerd dat die ook in het oor zit. Dan moet je ze terugdoen in het doosje en er weer uit en soms moet ik ze zelfs resetten door ze in het doosje te doen en dan een reset op het doosje uit te voeren. Al met al vind ik het dus 'gedoe'. Maar als ze het doen, dan zijn ze geweldig. Heerlijk voor als je werkt in een kantoortuin, je kunt er echt je oren mee 'uit' zetten. Mijn advies is: je moet ze echt passen in een Apple Store voordat je besluit tot aanschaf.

    BeantwoordenVerwijderen