donderdag 23 januari 2014

Bandanaman


Bananenman, bananenfiets, zal ik je banaan eens prakken...

"Waarom fiets jij in een banaan?" Vroeg een klein meisje gisteren. "En als hij nu groen was, wat was het dan?" kaatste ik terug. "Een banaan die niet rijp is?" Vroeg het meisje. "Kan ook een komkommer zijn?" opperde ik nog. "Nhee zei ze, dat kan niet." "En als de fiets oranje was dan?" "Dat kan niet hè mama." "Oranje bananen bestaan niet." Echt, ik geef het op.

Zucht... het zit er echt diep, heel diep bij de mensen in. Ook al grimlach ik vriendelijk en merk dan op dat het eigenlijk "Een Velomobiel" is. Een hele prettige aerodynamische alleskunner ZONDER elektrische ondersteuning. Met heel veel ruimte voor je bagage. Waar je dezelfde houding kunt aannemen als thuis op de bank voor de tv. Dus nooit last van je nek. Een panoramische uitzicht en, en, kortom een snel veilig comfortabel sexy vervoermiddel. Fiets je weg zeggen ze tegen elkaar: "Voor mij blijft het een banaan, en ik vind het enge dingen".

Ach wat, laat ik mijn bananenaversie maar varen. Niets zo lekker en zoet als een banaan. Niets wat zo lekker rijd dan een banaan. Niets wat overal zo makkelijk verkrijgbaar is. Hierbij een lofzang op de banaan:

http://www.hetkanwel.net/2013/11/22/lekker-koken-en-poetsen-met-bananenschillen/

Ik kan moeilijk het hele stuk overtypen dus volg de link maar. Een bananenschil kan gebruikt worden als glansbevorderaar voor de je schoenen, meststof voor de composthoop. Een natuurlijk tandenbleekmiddel? Altijd handig? En een geheime Cryptex zonder cijfercode waar je een boodschap in kunt krassen voor de kids. LEUK!­Ach, maakt ook niet uit: Yoehoe hear comes the bandanaman!

3 opmerkingen:

 1. Gelukkig je bent er nog :) Niet bekeerd tot een andere vorm ... En ja ... je blijf een bananenrijder :) Groet Cees

  BeantwoordenVerwijderen
 2. En dan heb je natuurlijk ook nog de echt ;-) bananaman. zie http://mooigeelisnietlelijk.blogspot.nl/2013/06/bananaman.html

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tja, de gele kleur zit er natuurlijk ook wel voor iets tussen he ;-)

  Zelf al heel wat namen toegeroepen gekregen, maar fruit zat daar totnogtoe niet bij :-)

  BeantwoordenVerwijderen