donderdag 2 februari 2012

Het complot


Begin oktober komt een groep mensen bij elkaar. Deze mensen besturen de wereld en behoren tot de meest invloedrijke mensen ter aarde. Deze mensen trekken aan een touwtje en de voedselprijzen stijgen. Of de huizenprijzen dalen of de olie in Irak wordt niet meer geleverd of….. Nou ja je snapt het wel… De meeste mensen van deze groep luisteren, zo wordt gefluisterd, naar de naam Rockefeller. Anyway, deze mensen komen dus bij elkaar want er was een acuut probleem. Foutje in China: een order voor handschoenen, sjaals en mutsen was met een nulletje teveel uitgevoerd. Wat doe je dan als je de touwtjes van de wereld in de handen hebt? Ik moet zeggen ze zaten aardig met de handen in het haar…

Gelukkig was er net een nieuw Rockefellertje aan de groep toegevoegd. Zo’n jonge blaag die van toeten nog blazen weet maar met een frisse kijk. Waarom voorspellen we geen koude winter? Het was eigenlijk een grapje van de jonge blaag maar de ouderen in de groep zagen meteen het geniale van de opmerking. Natuurlijk! We betalen een paar van die weermannen en vragen ze om in hun glazen voorspellingsbol te kijken. Iedereen weet dat voorspellingen koffiedik kijken is dus waarom niet?

En zo geschiede. Toen de weermannen door hadden hoe de vork in de steel zat, zagen ze de winterse buien al hangen. “Volgens mij, wordt het een strenge winter” zei er één voorzichtig en hij keek de groep rond. Zijn opmerking viel in goede aarde want toen het hoge woord eruit was, lichtte de ogen van de volgende specialist op. “Volgens mij wordt het een horror winter” opperde hij. Alle specialisten waren het met elkaar eens. Dat is het goede woord: “Horror winter” klinkt goed!

Even later werden de persbureaus ingelicht. Een horror winter, een horror winter, dat klinkt inderdaad goed vonden de mannetjes van de pers. En zo werd het bericht de ether in geslingerd. En de mutsen? Geen muts of handschoenen of sjaal meer te krijgen, het loopt echt fantastisch. Ik heb gehoord dat ze in China nog zo’n order met een nul teveel moeten uitvoeren.

En deze week is het dan eindelijk raak. Het vriest! De Elfstedentocht is al voorspeld. Op de Dokkumer Ee waar ik aan woon, en die een onderdeel van de Elfsteden route is, ligt een heeeeel dun vliesje ijs. Maar je weet nooit het effect van zo’n voorspelling, als maar genoeg mensen het geloven wordt het een “self fulfilling profecy” tenslotte….

Deze week lekker warm naar mijn werk gefietst in de Quest. We moeten nodig beginnen te roepen dat je in een horror winter niet zonder fietsEI of Velomobiel kan. We hebben de  oplossing voor het probleem van deze winter tenslotte. En als maar genoeg mensen het geloven heeft de voorspelling ook nog een gunstig effect op het benzine verbruik van Nederland.

Dus doe mee en begin te roepen “Mensen, met een Velomobiel ben je pas echt klaar voor de HORROR WINTER!!!”

Ps: Ik ga zo schaatsen op de ijsbaan van Burdaard. Op het weiland/ijsbaan ligt een laagje water van 30 centimeter. Daar houdt het ijs al....


Slilleven: Dubbeltjes ijs met mandje...2 opmerkingen:

 1. Mooi verhaal, ik zat er helemaal in en geloofde het ook nog.

  Leuk.

  Wim

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je had me effies mooi beet Marcel!
  Ik had zo iets van "Deze man probeert mij een kant op te trekken qua mening waar ik helemaal niet heen wil, maar ja hij schrijft wel goed...". Om dan toch heel onverwacht te ontknopen: Heel leuk gedaan:-)!
  Het doet je kennelijk goed dat schaatsen. Je weet mijn mening, er is meer op de wereld dan rondjes draaien met je voeten!
  Mvg Mick

  BeantwoordenVerwijderen