vrijdag 26 augustus 2011

Plannen maken

"I love it when a plan comes together". Beroemde quote van The A-Team. Het plan was: Op de fiets naar Hilversum. Twee carbon strijkstokken terugbrengen naar Zlata. Dan doorfietsen naar Nijmegen. Een zaakje met Elan afhandelen. Dan op de camping overnachten. En dan de volgende dag via Harderwijk door de polder weer terug.

’s Middags nog een keer duidelijk gevraagd aan Dineke. Vind je het niet erg? Nee hoor, ga maar lekker fietsen. Dus ik de fiets ingepakt. De GoCylcles eronder gelegd, ketting gesmeerd, achterveer hoger afgesteld voor het extra gewicht. Tent gecontroleerd, slaapzak en mat opgerold, extra kleren gepakt. De twee strijkstokken zorgvuldig waterdicht verpakt. Phoeh hee, eindelijk staat de fiets klaar…..

’s Avonds liggen we in bed. Dineke: "Vind je het leuk schatje om in je eentje lekker te fietsen?" Normaal wel, maar in de vakantie doe ik liever andere dingen met mijn vrouw. Ikke: "Nee, pop… waarom fiets je niet mee?" Dineke: "Ja maar ik heb geen ligfiets". Ikke: "Maar dan regelen we dat toch?" Zij: "Ja maar een Velomobiel vind ik gevaarlijk in de stad." Ikke: ”Het kan ook gewoon een open ligfiets zijn?”. Zij: “Ja, maar die zijn gevaarlijk, en je zit zo laag, en je nek doet zo zeer enz”. VERRAAD en dat van je eigen vrouw. Ik weer "Maar je hebt nooit geen zadelpijn en het fietst heerlijk". Dineke: "Nee, dan kan ik nooit meer in een rokje fietsen…."

Kijk dat laatste argument dat is een sterke. En daar kan ik niets tegen inbrengen. Dat is ten slotte veel te leuk. Als jij nou met de auto naar Nijmegen komt dan fiets ik. Nee, dat vind ik eng, en dan kan ik de weg niet vinden en het is zo’n eind…..

Oke, ik rijd en we gaan kamperen op de camping. Ja, en dan zeker in dat kleine rottentje!! Nee, dan nemen we de grote tent mee….. Oke, dan ga ik wel mee…..‘

’s Ochtends vroeg opgestaan en de fiets uitgepakt. De grote tent opgezocht de stoelen en natuurlijk het dikke luchtbed want je bent een prinses op de erwt of niet… Als we weg gaan dan plenst het. Dineke begint al te zuchten bij het idee alleen al van een tent. Oké als echte man, oplossing gericht, kijk ik even rond en bel naar een “bed and breakfast”. Er is nog plek in de Remketting in Slijk-Ewijk dus dat boek ik maar.

Met de auto vol camping spullen vertrekken we dan op weg naar Nijmegen naar de “bed and breakfast” zonder Quest. “I love it when a plan comes together…..”

Ps: Het heeft 's avonds geen spat geregend....
4 opmerkingen:

  1. Haha, wat geweldig. Mijn vrouw kocht laatst een boek: "Mannen komen van Mars, vrouwen van Venus". It pretty much sums it up!

    Wat is dat toch met vrouwen?!!!???

    BeantwoordenVerwijderen