zondag 13 maart 2022

W11-2022 FietsWinterelfsteden zwaaienDe Winterelfsteden is dit jaar gepland op 4 januari 2022. 25 jaar na de schaats Elfsteden tocht. Die dag heb ik hem gewoon gereden ik had toch vrij. Vandaag is de inhaal elfsteden. Arjen Meurs vraagt op Strava of ik hem ook ga rijden. Ik wil wel, maar de muziek komt weer op gang. Ik heb vandaag een concert en kan niet fietsen. Zaterdag kan ik hem dan wel fietsen, denk ik. Maar ook die datum slipt dicht. We gaan naar een concert, Mahler 4 in Amsterdam. Lida, de vriendin van Sander (mijn zoon) heeft de solo.Gisteravond kwamen we laat thuis. En terwijl we aan het opruimen zijn bedenk ik dat ik wel even kan zwaaien. Arjen fietst 3 dagen een 200 km, kan ik wel even naar de start in de Elfstedenhal in Leeuwarden. Moet ik wel 06:00 uur wegfietsen. Dineke vind het geen geweldig idee. Dan word IK wakker en kan IK niet meer slapen. Met de belofte dat ik thee breng en een kusje laat ze haar bezwaren varen. En, als ik geen zin heb, blijf ik gewoon liggen beloof ik….


Vanochtend 5:45 gaat de wekker en ik spring uit bed. Thee maken naar boven brengen en wegwezen. Het is een prachtige zon, de horizon kleurt diep rood en ik geniet van het ritje. Arjen is helemaal verrast. En we kletsen de tijd vol tot ze de hal in mogen.

Leuk om alle deelnemers even te zien en foto’s te maken.


De voorzitter van de schaats Elfsteden mag ze wegschieten en daar gaan ze onder begeleiding van het Fryske Folksliet. Succes mannen, maak er een fijne dag van!! Als ik thuiskom ligt Dineke nog heerlijk te koezen. Ik kruip in bed en slaperig vraagt ze. " Ben je al weggeweest?" " Nee", fluister ik, ik ben niet gegaan. Ohhhh


1 opmerking:

  1. Hoi Marcel, hartstikke leuk dat je er was! En ook de foto's en video zijn mooie souvenirs! Groeten van Arjen

    BeantwoordenVerwijderen