dinsdag 31 december 2019

Oliebollen, poedersuiker en een gezonde leefstijl


Het jaar zit er bijna op. Vandaag tijd om oliebollen te bakken. Gisteren nog een rondje van 50 km? Plus gefietst. Verdorie twee uur aan het fietsen geweest en na de pauze, boodschappen doen, heeft mijn iWatch niets meer vastgelegd. Ik kwam helemaal teleurgesteld thuis. Voor niets een rondje. Leeuwarden, Ferwerd, Holwerd Dokkum gefietst. Maar ja het was wel een prachtige zonnige rit.

Nu aan het oliebollen bakken. Het hele jaar vermijd ik zoet eten. Maar oliebollen bakken is zo’n leuke traditie. Radio 4 op hard, en bakken maar. De eerste zijn klaar en ik pak de bus poedersuiker van vorig jaar uit de kast en lees het etiket.“Suiker en suikerproducten passen in een gezonden gevarieerde voeding en actieve leefstijl.”

Werkelijk het staat er op! Ohhh van de Suikerstichting!! Kan niet verkeerd zijn. Zo kan ik het ook:

“Benzine is trouwens een natuurlijk product. Wordt gewonnen van ruwe aardolie in prachtige natuurgebieden. Met zorg verwerkt in de petroleumfabriek, waarna het met veel aandacht wordt getransporteerd door onze zorgvuldig geselecteerde schepen. Oh ja. Benzine past bij een gezonde levensstijl. Je moet veel bewegen tenslotte.”


Prettige jaarwisseling enne tot volgend jaar: “Veel gelukkige en fijne kilometers in onze trapauto!”

2 opmerkingen:

  1. Ben je nou echt teleurgesteld als je iWatch de rit niet heeft vastgelegd of miste ik de #sarcasmon?

    Ik fiets in ieder geval niet voor de gegevens. Ik ben al lang blij dat ik weer fiets nadat anderhalf jaar geleden mijn achillespees afscheurde.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Natuurlijk fiets ik niet voor Strava! Of toch wel ;-). Vorige week had ik dezelfde rit gemaakt en was het vastleggen ook mis gegaan. Ik had het horloge niet goed aangezet. Dit keer wilde ik echt de rit tracken. Ik was benieuwd hoeveel km het rondje is. Het was prachtig weer en harde wind. Echt wel genoten van de omgeving en het kale weide landschap. Onderweg steeds naar de tijd gekeken op het horloge en die liep op. Dus ik wist "zeker" dat hij aanstond. Maar het doel was boodschappen doen en het jaaraantal km op Strava nog 100 km hoger te krijgen. Subdoel weliswaar maar toch helaas.... VOOR NIETS GEFIETST!!

    BeantwoordenVerwijderen