zaterdag 5 juli 2014

Casco Speedster helm


Mijn oude helm is total loss en ik moet op zoek naar een nieuwe. Het wordt de Casco Speedster. Ik fiets er nu een aantal weken mee en ik heb beloofd er nog een stukje over te schrijven. Ik bestel de helm bij Rose en dezelfde week komt hij binnen.
Over hoe veilig een helm is daar is genoeg over geschreven. Ik ben heel blij dat ik de helm droeg. Mijn argument is altijd geweest: Het enige wat uit de fiets steekt, en onbeschermd is, is je hoofd. Het scheelt toch een schaafplek en een blauwe plek op mijn schedel. Ik heb de helm daarbij altijd vooral gedragen omdat hij lekker warm is en goed beschermd tegen de regen. En als je het gewend bent dan voel je de helm helemaal niet meer.

De helm is echt Wow! Hij is een behoorlijk stuk lichter en zit echt heel veel beter als de Ekoi. Maar ja ik ben de Ekoi gewend en eigenlijk behoorlijk verknocht aan het ding. Vooral in de winter vond ik het heel makkelijk dat je met de flap bovenop de helm helemaal kan afsluiten voor regen, hagel sneeuw en koude wind.

De Casco is, zo bekeken, een echte zomerhelm en helemaal gemaakt op aerodynamica. Het vizier is helemaal geïntegreerd in de helm. Het vizier sluit hierdoor naadloos aan met de helm. Het vizier is ook echt heel prettig om door te kijken. Ook mijn Adidas sportbril kan gewoon onder het vizier gedragen geworden dus dat gaat ook goed. Het vizier sluit heel mooi aan bij mijn hoofd. Ik vergeet steeds dat ik het vizier naar beneden heb. Ik vind het eigenlijk veel prettiger om zonder vizier te fietsen en het te gebruiken als ik het nodig heb. Maar ik merk wel dat de helm het imago van de fiets als racemachine versterkt. Vooral kleine kinderen zijn impressed!

Bij de Ekoi zat een boutje door het vizier in de helm waardoor je het kon opklappen. Hier wordt het geregeld met een elastiek. Je klapt het vizier inderdaad zo naar boven. Maar als het boven op de helm zit wil het vrij snel terugschuiven. Bovenop de helm staat het vizier een beetje af van de helm. Aan de bandjes maak ik weer mijn primitieve oor spoilers en dat werkt aardig maar niet afdoende. Ik had gehoopt dat het vizier ook het windgeruis verminderde maar dat is nauwelijks zo. Ik blijf gewoon met mijn oordoppen in fietsen.

Wat zitcomfort en ventilatie betreft voor de zomer, een hele stap vooruit. In de winter ga ik waarschijnlijk weer mijn ski helm gebruiken maar dat moet ik nog even afwachten. Deze helm is wat looks betreft onovertroffen. Het is gewoon een cool ding!

Oude trouwe Ekoi helm
Ouwe trouwe Ekoi


15 opmerkingen:

 1. Is inderdaad een helm met een grote 'Wow-factor' :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ziet er inderdaad stoer uit, zat zelf ook al naar deze helm te kijken

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heb je de KASK LIFE STYLE en de ABUS IN VIZZ ook bekeken ? Die hebben een vizier dat je kan wegdraaien/schuiven. Lijkt me iets praktischer voor in de velomobiel, kwestie aandampen ....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. IK zag dat de helm zelf een prijs had gewonnen. Maar ik vond deze er mooier uitzien. Dus ik ben voor deze gegaan.

   Groet Marcel

   Verwijderen
 4. Prachtige helm Marcel! Maar wat ik vragen wilde: Past deze helm ook onder de racekap? Nu rijd ik met een Smartcap omdat dat de enige "helm" is die onder de kap past zonder je hoofd constant te stoten, de Casco ziet er oneindig veel beter uit!

  Groeten, Adri.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Adri,

  Net even de nieuwe helm onder de kap geprobeerd. De oude Ekoi helm was echt veel breder en paste zeker niet. Deze helm is wel smaller.

  Ik houd nog een vinger ruimte over aan de bovenkant van de kap. Als ik naar links of naar recht kijk dan tik ik wel tegen de zijkanten aan. Dus dat is niet praktisch. Het zou misschien wel net kunnen in een wedstrijd.

  Ik heb voor onder de kap een Smartcap, een soort opvouwbaar schaats helmpje, gebruikt. Deze past heel goed maar ik kreeg er zo'n heet hoofd van omdat hij totaal niet ventileert, dat ik hem maar een paar keer heb gebruikt. Onder de kap draag ik nu zelf geen helm.

  Groet Marcel

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor je antwoord en de moeite die je nam! Dan blijf ik nog maar even doorrijden met de Smart-Cap dus........ Ziet er niet uit, maar je hoofd is tenminste nog enigzins beschermd, en m'n meisje wil dat ik iets op mijn hoofd heb in de afdalingen, ook onder de kap.
   De zoektocht gaat verder dan.........

   Groeten, Adri.

   Verwijderen
 6. Beste Marcel,

  Ik zit al eenntijdje te lonken naar de speedairo van casco. Ik vroeg mij af of deze helm bij een velomobiel past. Mijn conclusie is, aan de hand van jou verslag, positief! De speedairo ventileert nog meer dan de speedster. Ik heb het altijd heel warm dus ben enthousiast over jou ervaringen.

  Groet,

  Jan

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Marcel,
  ik zou nog even wachten op jouw verslag over de nieuwe casco helm.
  vandaag dus gelijk besteld bij futurumshop, ziet er dus echt geweldig uit en het vizier is dus enigszins op te klappen. Maar ja wil je dat het ziet er cool uit met het vizier naar beneden.
  Moet je eigenlijk nog een zonnebril eronder dragen of is het vizier al donker genoeg?

  Groet,
  Marcel
  Q676

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wow Marcel, volgens mij zie ik er zelfs 20 jaar jonger uit met zo'n helm op mijn kop.... Nu alleen nog een Buff voor mijn mond :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoi Marcel,

  Zeker een mooie helm en mooie bevindingen. Zelf op zoek naar een nieuwe helm. En via Google hier terecht gekomen.
  Mijn vraag was nog of je de helm aan de achterkant kunt verstellen met een draaiknop ofzo.
  En kun je met de oranje lens ook goed de zomer door fietsen?

  Mvg Peter

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Peter,

   De helm is te verstellen met een draaiknop. Een foto heb ik toegevoegd....

   Verwijderen
  2. Ik heb zelf geen oranje lens in de helm maar een zonnebril. De zonnebril is heel prettig in de zomer. Maar meestal gebruik ik alleen de sportbril. Deze heeft oranje lenzen en voor mij is dat meestal voldoende.....

   Verwijderen