donderdag 29 april 2010

Hay!

Van Kooten en de Bie hadden lang geleden een sketch. Kees had een spoelinkje door zijn haar gedaan en zag er tien jaar jonger uit. Eerst wilde hij het niet doen. Maar hij was door het dolle heen door alle reacties. Ze (de meiden) zeiden weer “Je” en “Jou” tegen hem in plaats van “U” en “Meneer”. Heel graag wilde hij stoppen, maar door het geweldige gevoel “Van er weer bij te horen”was hij verslaafd geraakt aan spoelinkjes….

Sinds ik in de haai fiets heb ik hetzelfde gevoel. Vooral kinderen en vrachtwagen chauffeurs vinden het geweldig. Jongetjes rond de kleuterleeftijd vinden hem vooral heel KOEOEOEL!!! Mama zo’n fiets wil ik ook. Ook hoor ik onderweg mensen die me groeten met "Hay!!"

Vandaag ben ik naar Dronten gefietst. Het stuk van Lemmer langs de dijk vind ik het mooiste gedeelte. Helaas zijn ze weer aan het irrigeren. Tenminste dat is denk ik wat er gebeurt. Op de dijk liggen hele dikke buizen. Voor de fietsers zijn er wel op en afgangen gemaakt. Maar je moet toch stevig in de remmen om de verkeersdrempels over te gaan. Dat is wel jammer want lekker doorfietsen maakt de dijk anders zo leuk.


Op de heenweg in Urk stop ik altijd even voor een kleine pauze. Er komt een jongen langs met een gitaar op de rug die van alles wilde weten. Is het een fiets of een auto, heeft u ook hulp. Waar stuur je dan? Zo’n fiets heb ik nog nooit gezien!! Heel mooi gedaan hoor meneer… Toen ik vroeg of hij gitaar speelde zei hij “Ja, meneer voor 10 euro speel ik een liedje…” “Dan kunnen we gelijk oversteken”, zei ik. “Voor 10 euro speel ik een stukje op de viool”.

Buiten Urk kruiste ik achter een vrachtauto langs. De vrachtauto bleef naast me rijden. Toen ik naar rechts keek knikte de chauffeur minzaam vanaf zijn hoge zetel naar mij, en stak zijn duim omhoog. Voor hem reed ik in een jongensdroom!! Even verderop gestopt. De fiets kleurt prachtig met alle bloembollenvelden. Dat moet op de foto.


Bij  Velombiel een blikje olie, een Pefect Moiree achterband, Jagwire binnen en buiten kabels, het speciale Velomobiel sleuteltje voor de boutjes van de stuurinrichting, en een nieuw plastic afdicht dopje voor het voorwiel gehaald. Ben Wiggers stond naast zijn nieuwe zwanen witte Quest 407. Ben was vergeten de knipperlichten door te geven als optie voor zijn fiets. Hij dacht dat ze standaard waren. Jan was ze aan het inbouwen. Een prachtige fiets met een heel breed scala aan versnellingen. Een groot 57 blad voor en een klein bergverzet achter. Ben heeft zijn Quest uitgerust met de SuperNova E3 lamp en de grote remtrommels. Daar krijg hij vast nog lol van in de bergen bij Ierland. Jan was nog wel een uurtje bezig dus ik begon maar vast aan de terugweg….


Ymte heeft voor mij nog even de sporing gecontroleerd en daarna weer op pad. In Urk waren opnieuw drie jongetjes zwaar onder de indruk. In het Urks kwebbelden ze honderduit. Ze moesten natuurlijk even de knipperlichten proberen en de knopjes aanraken. Ze waren het er allemaal over eens dat ze later ook zo’n fiets wilden. Toen ik zei dat ze dan wel even moesten sparen zei de kleinste met grote ogen. “Ja maar dat geeft helemaal niet, want als je hem veel gebruikt is dat helemaal niet duur”. “Klopt”, zei ik, bovendien komen bij een auto nog heel veel andere kosten. “Wegenbelasting, benzine en verzekering” zei de kleinste weer… Ik dacht: “Wow die heeft ze op een rijtje….”

Kortom zoveel aandacht, ik denk dat ik de haai er nog maar even oplaat. Straks ben ik verslaafd….

2 opmerkingen:

  1. Je personificeert je Quest echt leuk zo Marcel!
    Het is echt 'n hap uit "Die klomp..." die je zo -met eenvoudig plakband hé?- gemaakt hebt.
    Ik hoop dat dat band zal blijven plakken: Dat doet de sticker van m'n Workmate die buiten staat bijvoorbeeld niet meer!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. 'k Moet zeggen dat ik vooral door de foto's bij deze posting jouw "cartoon"-haai nu heel erg leuk vind. 't Is zo "over-the-top" en daardoor helemaal niet meer agressief. Eerder een feestelijke fiets uit 'n stripboek of tekenfilm!

    BeantwoordenVerwijderen