vrijdag 11 november 2011

Homichlofobie of NebulafobieWat betekent dat nou weer? Homichlofobie of Nebulafobie is angst voor mist. Bestaat dat dan? Ja zeker, mensen krijgen hartkloppingen en worden heel angstig als ze in de mist terecht komen.

Ik wil niet bij deze mensen horen maar de jongens daarboven zijn weer goed bezig. Het uur is terug gezet, dat betekent fietsen in het donker. Maar je kan het nog moeilijker maken. Fietsen in het donker EN de mist. Het is best lekker om door de mist te zoeven na het einde van een zwoele zomeravond. Maar om deze tijd van het jaar is het een hachelijke onderneming.

Deze week leek ik wel een blinde of een bang konijntje of aangeschoten wild. De bril beslaat, autolampen van tegenliggers verblinden en de weg zonder strepen is zo nu en dan onvindbaar. Bovendien loopt de gevoelstemperatuur door het vocht naar beneden en is de kap onbruikbaar. Vroeger zei men als het mistig was dat de geesten weer in de wereld rondwaarden. Ik kan dat beamen, heel erg onprettig!

Fietsen in de mist voelt alsof je op ijs schaatst wat net houdt. Blijf je glijden, of raak je van de weg en schiet je door in het weiland of erger zwemles in de sloot. Gelukkig heb ik alles heel gehouden. Maar ik kon deze week wel erg goed meevoelen met mensen met deze fobie. Nog zes weken en dan hebben we de kortste dag weer gehad…..

4 opmerkingen:

 1. Hi Marcel,
  Met het vizier op een flinke kier buigt de deflector de meeste wind omhoog en uit je gezicht. Altijd beter dan zonder kap.
  Groeten,
  Wim

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hi Marcel,
  Een tip. Als je met zacht schuimplastic de rand van de hoed aan de achterkant dichtmaakt, zul je veel minder wind om je gezicht voelen. Er is dan namelijk geen tocht meer.
  Groeten,
  Wim

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Marcel,

  Gelukkig was het vrijdag wel een echte test case voor de racekap. Lekker guur windje en verder geen regen en/of mist.

  vriendelijke groet

  Tom Hospes

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dus, Marcel... over een week of zes ontspruit er weer zo'n fraai gedichtje uit je fietshelm.....

  (ik fiets inmiddels niet meer bij slecht zicht ;-) )

  BeantwoordenVerwijderen