vrijdag 29 juli 2011

Ziekenauto


Vanochtend een lekker ritje naar het centrum van Leeuwarden. Vlak voor het Beursplein in Leeuwarden zie ik iemand op de stoep liggen. Zijn hondje loopt los rond. Ik spring uit de fiets en kniel bij de man. Hij lijkt diep in slaap. Ik probeer hem wakker te maken maar hij reageert nergens op. Het hondje begint tegen mij te blaffen en die kalmeer ik. Als ik wat beter kijk, dan is hij nogal bezweet en hij reageert niet op een pijnprikkel. Hij heeft ook geen tag om dat hij epileptisch is. Ondertussen ben ik de beste maatjes met de hond geworden. Ik kan die man hier niet zo laten liggen dus toch maar de hulpdienst bellen. Ik graai in de tas in mijn fiets maar de telefoon zit niet in de tas. Een man met een bestelbus stopt en komt aanlopen. Hij heeft de telefoon in de hand en belt 112. Een beetje twijfelachtig blijven we rond de man staan en we weten niet goed wat te doen….

Het telefoongesprek is nog bijna bezig als de ambulance er al is, ze nemen het van ons over. Ik ga dan maar douchen want ik sta in mijn natte zweet kleren. Ze nemen de man en het hondje mee. De hele dag blijft het gebeuren toch wel hangen. Hoop maar dat het goed komt….

3 opmerkingen:

 1. Je had er ook voorbij kunnen rijden. Ben blij dat je dat niet hebt gedaan. Voordeel ook van een quest. Zit je wat lager, zie je noodgevallen wat sneller.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hee, Marcel.... Nog wat gehoord van de ongelukkige man?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Klaas,

  Nee, niks meer gehoord. Het ziekenhuis geeft geen informatie en die man weet niet wie de ziekenauto heeft gebeld. Ik hoop er maar het beste van....

  Groet Marcel

  BeantwoordenVerwijderen