zondag 4 juli 2010

Zuidhorn

Vandaag voor Dineke naar Zuidhorn gefietst om een tweedehands Suunto T3 hartslag horloge met harslag band en footpad te halen. Het is lekker windstil weer en dat nodigt uit tot hard fietsen. Het fietspad langs de Trekweg heeft nieuw auto asfalt. Al gauw zoef ik boven de 40 door de stille zondagochtend. Bij Buitenpost geeft de GPS aan dat de kortste weg via Visvliet en Grijpskerk is. Dom, maar ik volg de weg. Visvliet en vooral Grijpskerk zijn dorpen waar ze nog nooit van snelfietsters hebben gehoord. In Visvliet hebben ze hun eigen kasseien uitgevonden. Dit dorp was 20 jaar geleden al een ramp op de fiets. Het is dan wel geherstraat maar de klinkers liggen in plaats van strak tegen elkaar als weer aardig uit elkaar. In Grijpskerk mag je dwars de winkelstraat bewonderen. Ben je eindelijk het dorp uit dan kan je via twee haakse bochten weer het smalle fietspad op. Het gemiddelde is dan intussen aardig teruggetikt, dan is het zaak weer gang te maken. Vlak voor Zuidhorn fiets ik met 40,3 het dorp in. Eerst maar even droge kleren en flink drinken en dan op weg naar het adres.

De mensen zijn heel aardig en nieuwsgierig. Ik laat de fiets zien en de conclusie van de vrouw des huizes is dat de Quest een echte mannenfiets is. Spiegels, knipperlichten, remlicht, binnenverlichting en een GPS. Typisch een gadget fiets. Maar de snelheid van 40 gemiddeld maakt wel indruk…..

Het horloge wordt even uitgelegd en dan weer op weg. De terugweg moet ik het stukje “weg zoeken” in Zuidhorn compenseren. In Damwoude hebben ze de winter schade hersteld. Ze zijn wel vergeten om het grint op te ruimen. Dus ik moet voorzichtig door de bochten. Na Damwoude is mijn gemiddelde 39,7. Als ik nog wat wil moet het nu gebeuren. Ik draai het dorp uit en begin de laatste zeven kilometer met het gas erop. Ik fiets de hele tijd 50 kilometer per uur. Voor Stenendam springt de teller naar de 40,2. Het dorp race ik door en voor de deur heb ik een mooie ronde 40 gemiddeld met 86 kilometer gefietst.

Thuis is een ezel geboren het jonge dier kan net op zijn poten staan. Als ik bij hem kom om een foto te maken komt hij nieuwsgierig naar me toe. Wat een dot!! Helaas verstoot de moeder het jong...  Dus dat wordt de fles geven.....
 

2 opmerkingen:

 1. Hallo Marcel,
  'De Trekweg' die weg heb ik vroeger iedere dag gefietst als je de trekweg tussen dokkum en kollum bedoeld. Kollum was toen mijn woonplaats en in dokkum zat ik op school begin jaren tachtig. De school stond aan de Rondweg, inmidels is ie er niet meer.
  Mooi ezeltje heb je zeg mijn vrouw zei gelijk wat een lieffie.

  Groeten Hendrik Jan

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Hendrik Jan,

  De ezel is helaas niet van ons maar van de overburen.... Maar ik kijk iedere dag even...

  Groet Marcel

  BeantwoordenVerwijderen