maandag 31 augustus 2009

SuperlatievenTien jaar geleden was er een tekstverwerkingspakket op de markt die het erg goed deed. Het pakket heette Word Perfect. Hoe ga je nu als concurrent een pakket verkopen wat dezelfde functionaliteit heeft maar wat het beter doet? Microsoft plakte de volgende reclame slogan op de bussen: “Office more perfect”…Sinds ik de Quest heb is het moeilijk om niet in superlatieven te vervallen. Hoe omschrijf je een fiets die perfect is waaraan je een verbetering doorvoert? Ik heb de neiging om de fiets te vergelijken met vorige fietsen die ik heb gehad. Maar de Quest staat op eenzame hoogte dus vergelijken is niet zo handig. Gisteren bijvoorbeeld heb ik even een fun rondje gefietst in de harde wind van 60km. Vroeger, (heel veel vroeger, toen ik nog jong sterk en mooi was) fietste ik die afstand, Heerenveen Groningen, op een ideale dag in ongeveer 2 uur en een paar minuten. Gisteren deed ik over dezelfde afstand met harde wind in 1 uur en 40 minuten. Zelfs als forenzen afstand komt 60 km dan binnen je bereik.

Moet ik dan maar teruggaan naar een andere schaal? Dan ga ik er vanuit dat de fiets nu matig is. En door bijvoorbeeld keramische lagers in de derailleur wieltjes te zetten kan ik dan vertellen dat het nu redelijk is. Maar dat doet weer geen recht aan het gevoel. Kortom ik ben er nog niet helemaal uit.

Voorlopig kan ik dus vertellen dat sinds de Quest is uitgerust met keramische derailleur lagertjes de fiets weer “More perfect” is geworden….

1 opmerking:

  1. hoi marcel,

    heb het echt zon verschil die andere lagers? ik ben nogal een leek, kzie het voordeel niet zo.... voor mij is een lager een lager.. wrom heb jij ze vervangen dan?

    groetjes beekie

    BeantwoordenVerwijderen